Arbete På Väg - Kurs Online

Sveriges smidigaste utbildningsplattform online

Målgrupp

 

Vem är målgruppen för våra arbete på väg kurser 1.1, 1.2, 1.3? Kursen riktar sig till personer som ska utföra arbete på vägar, inklusive de som vill bli förare av väghållningsfordon och personal som utför vägarbete eller liknande där passerande trafik förekommer. För att ta del av utbildningen måste du vara minst 18 år gammal.

 

Om utbildningarna

 

Hos oss hittar du kurserna Arbete på väg 1.1, 1.2 och 1.3. Du väljer själv vilken kombination du är intresserad av, vilka steg som passar just dina behov samt kunskapen och kraven du är ute efter. Samtliga utbildningar genomförs helt online, allt du behöver är en dator, mobiltelefon eller platta samt en internetuppkoppling.

Alla som ska utföra arbete på väg ska ha en grundkompetens i trafiksäkerhet på en vägarbetsplats. Om du behöver kompetens i att få framföra fordon på allmän väg är kursen 1.1 & 1.2 en utbildning för dig. Vi går igenom råd och krav från Trafikverket.

Är det något du undrar över så tveka inte att kontakta oss. Riktlinjerna gällande giltighetstid för certifikat är 15 månader för steg 1.1. 4 år för steg 1.1 & 1.2 samt steg 1.1 & 1.3. Giltighetstiden för steg 1.1 – 1.3 är 5 år. Dessutom är steg 1.1 helt gratis hos oss!

Hur funkar det?

Med vårat mentorsprogram får du som arbetsgivare en möjlighet att följa kursdeltagarnas framsteg och provresultat.

Arbete på väg 1.1

I vår utbildning Arbete på väg steg 1.1 lär du dig dom allmänna grundkunskaperna i Arbete på väg. När du utför arbeten på väg krävs det att du har gått kursen Arbete på väg 1.1. Steg 1.1 är ett kompetenskrav för att man ska få arbeta vid vägarbeten på Trafikverkets vägar. Vi vänder oss såväl till entreprenörer, leverantörer och personer som utför vägarbete.

Du får lära dig bland annat hur en vägarbetsplats bör vara uppbyggd samt säkerhetsföreskrifter kring detta. Hur man förebygger olyckor, lagar och regler, hur en bra arbetsmiljö ska se ut för dig samt dina medarbetare och vad man har för ansvar vid arbete kring vägar. Du får även lära dig Trafikdirigering med vakt samt lots. Detta är en del av vad du lär sig i kursen Arbete på väg nivå 1, en grundkompetens för att få utföra arbeten på väg.

Denna kurs är helt gratis hos oss!

Läs mer om utbildningens innehåll, klicka in på Arbete på väg 1.1 här nedan.

Arbete på väg

Arbete på väg 1.1 och 1.2

Man kan även välja att gå utbildningen Arbete på väg 1.1 och 1.2. Förutom kursinnehållet för 1.1, där du får grundkompetens i vägarbete, får du till exempel även lära dig hur du framför personbilar som används när du ska utföra projekterings- eller servicearbeten. I kursen lär du dig även utmärkning av fordon, information om vägmärken vid vägarbeten och vägmärken rent allmänt.

Här får du en grundkunskap i att få framföra väghållningsfordon samt vad som gäller när du framför fordon som plogar, saltar och transporterar jordmassor. Du får även kompetens i vad som gäller då du utför projekteringsarbeten med servicefordon samt intermittenta arbeten.

 

Läs mer om utbildningens innehåll, klicka på Arbete på väg 1.1 1.2 här nedan.

Arbete på väg 1.1 & 1.2 - Skandinaviens Entreprenadutbildningar
Richard Hedin Skandinaviens Entreprenadutbildningar

”Att skapa den allra bästa kundupplevelsen för något som jag brinner för vilket är utbildning och IT gjorde att jag tog steget till att starta entreprenadutbildning.se”.

Richard Hedin

Arbete på väg 1.1 & 1.3

Utbildningen Arbete på väg 1.3 riktar sig till personal som har arbetsuppgifter där de ska utföra vägarbete eller liknande arbete där passerande trafik förekommer. Krav kring säkerhet som exempelvis skyddsanordningar får du också kunskap i.

I denna utbildning får du kunskap i hur du utför anläggningsarbeten, trafikförordningar, trafikdirigering med vakt och lots. Du lär dig också göra riskbedömningar för en säker arbetsplats, skyddsanordningar och sätta upp handlingsplaner som du behöver i ditt arbete.

 

Läs mer om utbildningens innehåll, klicka på Arbete på väg 1.1 och 1.3 här nedan.

Arbete på väg 1.1 + 1.3

Vi väljer Entreprenadutbildning.se

Arbete på väg 1.1, 1.2 & 1.3

Här går vi igenom samtliga utbildningar, Arbete på väg nivå 1.1 1.2 1.3. Denna utbildning vänder sig till entreprenörer och leverantörer, men även till personer som utför vägarbete mm, exempelvis projekteringsuppdrag, ledningsarbeten eller anläggningsarbeten. Vi går igenom Trafikverkets krav.

I utbildningen går vi igenom samtliga kunskaper du behöver på arbetsplatsen inom trafiksäkerhet, hur du förebygger olyckor och risker på vägen. Du får kunskap i lagar och regler, olika typer av vägarbeten, trafikdirigering, trafikförordningar samt trafikanternas säkerhet och behov av framkomlighet.

 

Läs mer om utbildningens innehåll, klicka på Arbete på väg 1.1-1.3 här nedan.

Arbete på väg - Kurs hos Skandinaviens Entreprenadutdbildningar

Anpassade utbildningar

Hittar du inte vad du söker? Vi skräddarsyr utbildningar i paketlösningar för alla företag.

Beskrivning

 

Längden på våra online-kurser sträcker sig från 1h (Arbete på väg steg 1.1) till 6h (arbete på väg steg 1.1-1.3) beroende på vilken kurs du väljer. I utbildningarna lär du dig hur du bidrar till en trygg arbetsmiljö, både för dig, dina medarbetare och trafikanter. Du lär dig vem som ansvarar för vad och vad som krävs av dig vad gäller skyddsutrustning, säkerhet m.m. Vi arbetar med hur du framför fordon på allmän väg på ett säkert sätt.

Du lär dig både teoretiska och praktiska kunskaper samt får en grundkompetens vad gäller Trafikverkets krav på säkerhet.

Förkunskaper som gäller för vår utbildning är att du är minst 18 år gammal. Inga andra tidigare förkunskaper krävs.

Har du några frågor om onlinekursen i Arbete på väg, eller våra övriga kurser, är du välkommen att kontakta oss.


Efter avslutad utbildning

 

När utbildningen är avslutad får deltagare ett intyg på sin kompetens och vilken kurs man varit deltagare av.


Mål

 

Efter avslutade utbildningar har du en god kompetens i arbete på väg, både teoretiskt och praktiskt för att du ska få arbeta som personal på och vid trafikerade vägar. Du som person kommer att känna till och kunna följa Trafikverkets regler och föreskrifter för en säker arbetsplats. Efter dina utbildningar kommer du att ha den kunskap som krävs för att få vara förare av väghållningsfordon samt service- och arbetsfordon, vilket innebär alla fordon som används vid vägarbeten.